Szakmai beszámoló
rta: mezo - Dtum: 2023.01.20. 08:00
Név: Kerekegyházi Polgárőr Egyesület
Székhely: 6041 Kerekegyháza, Fő utca 47/a.
Adóazonosító szám: 18355738-1-03
Támogatói okirat iktatószáma: VCA/1980/2021
Pályázati azonosító: VCA-KP-1-2021/2-001271
Támogatás tárgya: Járőrszolgálat bővítése/gépjármű beszerzés
 

Teljes hr
Név: Kerekegyházi Polgárőr Egyesület
Székhely: 6041 Kerekegyháza, Fő utca 47/a.
Adóazonosító szám: 18355738-1-03
Támogatói okirat iktatószáma: VCA/1980/2021
Pályázati azonosító: VCA-KP-1-2021/2-001271
Támogatás tárgya: Járőrszolgálat bővítése/gépjármű beszerzés
 
 
A Kerekegyházi Polgárőr Egyesület folyamatosan tevékenykedett az elmúlt évek során Kerekegyháza belterületén és külterületén egyaránt, hiszen nagyon fontos a tanyavilágban élők személy és vagyonvédelme is. Folyamatosan biztosították a városi rendezvényeket (majális, ballagás, arató felvonulás, szüreti fesztivál) valamint a helyi labdarúgó mérkőzéseket. Mivel folyamatos rendőri jelenlét nincs településünkön, kiemelkedően fontos feladatuk a lakossági járőrszolgálatok szervezése, a tetten ért bűnelkövetők feltartóztatása, és a rendőri szervek felé történő azonnali jelzése. Önkormányzati rendezvények és sportrendezvények biztosításában is folyamatosan részt vettek.

Több esetben vettek részt eltűnt személy felkutatásában, jelzést adtak, segítséget nyújtottak, balesetek helyszínének biztosításában vállaltak szerepet. Számos alkalommal értek tetten bűnelkövetőket.

Az egyesület kitűnő kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a tanyagondnoki szolgálattal, a családsegítő szolgálattal, a mezőőrrel, a közterület-felügyelővel, postai kézbesítőkkel, háziorvosokkal, és nem utolsó sorban a lakossággal. A fokozott közterületi jelenlétnek köszönhetően a lakosság biztonságérzete folyamatosan nőtt, és abban, hogy a település 2009-ben az ország legbiztonságosabb települése volt, az egyesület aktív tevékenységének is szerepe volt, és van továbbra is.

A pályázat keretében beszerzett használt Dacia Duster gépjárművel kiegészülve, jelenleg 2 db gépjármű van az egyesület tulajdonában, mely beszerzés következtében a polgárőrség tevékenységének hatékonysága tovább nő, a város, és a polgárőrség számára növekedést, fejlődést jelent. A közbiztonság növelése javítja az emberek szubjektív biztonságérzetét, ami a település jóhírét növeli, javul a helyi identitás érzése, a biztonságos közösséghez tartozás, így egyre többen akarnak a biztonságos településen élni, ezzel együtt csökken a településről az elvándorlás.


news: szakmai_logo.jpg
 

Szakmai beszámolóhoz kapcsolódó fotók:


news: Dacia_Duster_gepjarmu1.jpg

news: Dacia_Duster_gepjarmu2.jpg

news: Dacia_Duster_gepjarmu3.jpg