Eboltási értesítés
rta: mezo - Dtum: 2023.05.17. 08:00
Értesítjük a város Lakosságát, hogy az ebek kötelező veszettség elleni védőoltása, a 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet alapján változott. A rendeletnek megfelelően az ebek nyilvántartását ezentúl az állatorvos végzi. Az eb tartója köteles a tulajdonába került kutyát bejelenteni az eb oltási könyvének felmutatásával. A veszettség elleni védőoltás beadatása a kutya tartójának kötelessége. A tulajdonos köteles minden három hónapos életkort elért ebet 30 napon belül veszettség ellen beoltatni. Az oltásban nem részesült ebet az állattartó költségére hatósági megfigyelés alá kell vonni, és a beoltást el kell rendelni.

Az oltási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság is kiszabható!
 

Teljes hr
Értesítjük a város Lakosságát, hogy az ebek kötelező veszettség elleni védőoltása, a 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet alapján változott. A rendeletnek megfelelően az ebek nyilvántartását ezentúl az állatorvos végzi. Az eb tartója köteles a tulajdonába került kutyát bejelenteni az eb oltási könyvének felmutatásával. A veszettség elleni védőoltás beadatása a kutya tartójának kötelessége. A tulajdonos köteles minden három hónapos életkort elért ebet 30 napon belül veszettség ellen beoltatni. Az oltásban nem részesült ebet az állattartó költségére hatósági megfigyelés alá kell vonni, és a beoltást el kell rendelni.

Az oltási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság is kiszabható!

Az összevezetéses veszettség elleni védőoltás megszűnt, ezért a kutyák oltása az állatorvosi rendelőben történik:
 
 
Kerekegyháza, Andrássy u. 54.
2023. május 22. és június 10.
munkanapokon 16 és 19 óra között.
 
Az oltás díja 4.500 Ft ebenként. Az állat tartási helyén történő oltásnál a kiszállási díj felszámolásra kerül. Az oltásra az eboltási igazolványt szíveskedjen magával hozni.
Új igazolvány kiadása: 500 Ft.
2013. január 1-től minden 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező mikrochippel ellátni. Aki ezt elmulasztja, 45.000 Ft-os állatvédelmi bírságra számíthat. A mikrochip behelyezési költsége 4.500 Ft.
 
 
 

 

Vincze Miklós sk.                                                                                 Dr. Szakáll Szabolcs sk.
 jegyző                                                                                                     állatorvos
                                                                                                               Tel: 06-30/219-7568