Sportoló lánglovagok
Írta: mezo - Dátum: 2009. október 10. 11:00

news: sport_lang.jpgAz utóbbi napokban az országban több olyan sportrendezvény történt, ahol a kerekegyházi tűzoltók megmérettették magukat.


Teljes hír

news: sport_lang.jpgAz utóbbi napokban az országban több olyan sportrendezvény történt, ahol a kerekegyházi tűzoltók megmérettették magukat.


Az Országos Katasztrófavédelmi Triatlon Bajnokságot augusztus 29-én tartották Balatonföldváron a VII. Földvár Triatlon keretén belül, amit a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Baltonföldvár Város Önkormányzata, MA-VIK TC, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezett.  A résztvevőknek a versenyen 750 m úszást, 20 km kerékpározást és 5 km futást kellett teljesíteniük. Az úszás barátságosnak cseppet sem mondható szeles időben indult a Balatonban, ami melegnek tűnt a kinti időjáráshoz képest. A versenyzők rövid öltözködés után kerékpárra pattantak, hogy 5 kört tekerjenek a

7. számú főúton. A biciklizés befejezése után a Balaton parti sétányon futottak még 2 kört.

7. számú főúton. A biciklizés befejezése után a Balaton parti sétányon futottak még 2 kört.

 

A Kerekegyháza Tűzoltó Köztestület 4 fővel erősítette az összetettben első helyezést elért Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát (Országhné Faragó Éva; Sándorné Faragó Anikó; Országh Ferenc; Sánta Tibor). Lányaink megszerezték a női kategória első és második helyezését, csapatban az első helyezést. A fiúk mezőnye nagyon erősnek bizonyult így, de a csapat első helyezését nagyban segítették  jó eredményeikkel.Images: sport1.jpg

Images: sport2.jpg


TŰZOLTÓ EMLÉKFUTÁS

 

Kiskunfélegyháza Város Tűzoltósága és a Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a 2001. szeptember 11-i New York-i tűzoltó áldozatok emléke előtt tisztelegve, ebben az évben is megrendezte a "TŰZOLTÓ EMLÉKFUTÁST".

A mezőny tervezett sebessége10 km/óra, az emlékfutás váltó jellegű, a mezőny elején a váltóbotként használt tűzoltó díszbaltát a résztvevők egymásnak adják át.

Ez a nyolcadik alkalom, amikor a megyei tűzoltók futással emlékeznek a New York-i terrortámadás áldozataira. Az esemény az elmúlt évek alatt annyira népszerű lett, hogy az ország különbözö városaiból, illetve külföldről is érkeznek tüzoltók, hogy részt vegyenek az emlékfutáson.

 

Az EMLÉKFUTÁS távja: 43 km, melyből a résztvevők tetszés szerinti távot, tetszés szerinti részletekben teljesíthetnek. Az emlékfutás nem verseny, helyezések kihirdetése, díjazás nincs.

A futást a kellemes időjárás is segítette a szervezők mellett, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fáradt futókat frissítővel, gyümölccsel, csokoládéval ellássák. Kerekegyházi Tűzoltók a több szász résztvevő között három fővel képviseltették magukat. Mindhárman több mint húsz kilométer futással adóztak a New York-i áldozatok emlékére.

 

 

 

 

Images: sport4.jpg


STREETBALL FESZTIVÁL

 

2009. 09.12-én rendezték meg immáron második alkalommal Kerekegyházán az iskola udvarában kialakított ”ketrecben” a  streetball fesztivált. Tűzoltóink a GÓLIÁT tűzoltó csapatnévvel neveztek és vettek részt a fesztiválon. A színvonalas versenyt a rendezők mellett az időjárás is nagyban támogatta. Csapatunk a 18 év feletti kategóriában neveztek és az oda-vissza játékban az előkelő harmadik helyen végeztek.

A RÉSZTVEVŐKNEK ÉS AVERSENYZŐKNEK EZÚTON IS GRATULÁLUNK!!!